Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 08 Μαΐου 2015 η παράταξή μας έθεσε μία πρόταση-ερώτηση στους Δημοτικούς Συμβούλους, στο Προεδρείο και στο Δήμαρχο προσωπικά....
Η ερώτηση αφορούσε τι πρόκειται να κάνει η Διοίκηση του Δήμου όσον αφορά τις νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας για τα ακίνητα, που υπολογίζεται να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιουνίου και να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Πάνω στις νέες αναπροσαρμοσμένες τιμές θα υπολογιστεί και ο φόρος ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν από το φθινόπωρο περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
  Πρόταση της παράταξής μας ήταν να δημιουργηθεί άμεσα μία επιτροπή από το οικονομικό επιτελείο του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να διορθωθούν οι αντικειμενικές αξίες σε πολλά χωριά του Δήμου μας που είναι ιδιαίτερα υψηλές και να αποκατασταθούν οι αδικίες ακόμα και μέσα στην πόλη.
  Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας στέλνοντας μία εμπεριστατωμένη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα με τις νέες αντικειμενικές αξίες του Δήμου μας όπου υπάρχει αδικία και είναι αδικαιολογήτως υψηλές. Η πρόταση αυτή πρέπει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτικό θέμα και η απόφαση αυτή να σταλεί στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να φέρουν τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.