Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΤΩΧΟΥ – ΠΑΤΣΗ…

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!

Μία επιχειρηματική δραστηριότητα με πολύ… ενδιαφέρον αποκαλύπτεται ότι είχε μέχρι πρόσφατα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Ν.Δ., Δημήτρης Πτωχός...

 

 

 

 

Ο γαλάζιος εκλεκτός ήταν μέχρι τις 27 του περασμένου Ιουλίου, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, μέτοχος στην εταιρεία PEOPLE TECHNOLOGY SOLUTIONS LTD.

 

Δείτε παρακάτω το Confirmation Statement του Company House, με ημερομηνία 23/11/2022, στο οποίο ο DIMITRIOS PTOCHOS εμφανίζεται να κατέχει 4.400.000 κοινές μετοχές της εταιρίας.


 

Θυμίζουμε ότι, ο Ανδρέας Πάτσης είχε εκλεγεί βουλευτής Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το 2019, ωστόσο διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2022 επειδή συμμετείχε σε εξωχώρια εταιρεία (offshore) καθώς και σε εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών.

 


Κάποιος καλοπροαίρετος θα αναρωτηθεί, είναι αδίκημα το συνεταιριλίκι με τον Ανδρέα Πάτση; Ενδεχόμενα όχι, ωστόσο γιατί ο κύριος Πτωχός μεταβίβασε το μετοχικό μερίδιο που είχε στην ως άνω εταιρεία στις 26/07/2023, λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του; Τι φοβήθηκε και μεταβίβασε τις μετοχές; Από ποια δραστηριότητα θέλησε να απομακρυνθεί; Δείτε τα σχετικά έγγραφα:


 

Δύο κρίσιμα ερωτήματα:

 

1) Μπορεί ένας άνθρωπος με μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα να γίνει και πολιτικός; Μπορεί να επιβληθεί με ένα κομματικό χρίσμα ως περιφερειάρχης και να τον εμπιστευτεί ο λαός ότι θα διαχειριστεί με διαφάνεια τα δισεκατομμύρια που αντιστοιχούν στην Πελοπόννησο από το Ταμείο Ανάκαμψης; Άλλωστε, ο ίδιος ο Βορίδης στην Σπάρτη ομολόγησε ότι έψαχναν «άνθρωπο να κατευθύνει τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης σε συμφωνία με την κυβέρνηση»!

 

2) Ο κ. Πτωχός είχε και άλλη εταιρία στο Λονδίνο (την PEOPLE LONDON), που είχε συνεργασία με την εγχώρια PEOPLE ΙΚΕ. Έχει άλλες εταιρείες ο κ. Πτωχός, στις οποίες να είναι ο ίδιος μέτοχος ή εταιρίες στις οποίες συμμετέχει και με τι δραστηριοποιούνται αυτές; Υπάρχουν συναλλαγές ανάμεσα στις εταιρείες Λονδίνου και την ελληνική εταιρεία του κ. Πτωχού;

 

Άλλωστε ο κ. Πτωχός δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του στον πολυτελή βίο, παντρεύτηκε στο Costa Navarino με ένα πάρτι που άφησε εποχή, του αρέσουν τα πούρα και η πλούσια ζωή…