Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ…


ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSARCADIA
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ…
Για όσους παρακολουθούν τα μέσα της Αρκαδίας η περίπτωση της συντήρησης του οδικού τμήματος Ρίζες – Άστρος είναι γνωστή. Το εν λόγω τμήμα παρουσιάζει προβλήματα αν και κατασκευάστηκε πρόσφατα καθώς η λωρίδα προς το Άστρος εντός των οικισμών Ρίζες και Σταδίου έχει συνεχή βαθουλώματα που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων...

 

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Αρκαδίας , με απόφαση της, επέβαλε πρόστιμο στον Ανάδοχο του έργου για τις γνωστές κακοτεχνίες κρίνοντας ότι αυτές δεν είναι σημαντικές για την ασφάλεια της οδού χωρίς όμως να δικαιολογεί με ποια δεδομένα αξιολόγησε ότι οι συγκεκριμένες ατέλειες δεν επηρεάζουν τους χρήστες της οδού.

 

Μάλιστα, στην ειδική διαταγή του αρμόδιου εποπτικού φορέα του εν λόγω έργου , αναφέρεται ότι διέταξε τον εργολάβο να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες προβαίνοντας σε συμπληρωματική συμπύκνωση των επίμαχων τμημάτων, ενέργεια όμως , που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι επιφέρει ζημιά στους ασφαλτοτάπητες καθώς η κατεργασία τους διαρκεί για κάποιες ώρες μέχρι το κρύωμα τους.

 

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν πρόκειται να διορθώσει τις ατέλειες στο εν λόγω τμήμα , καθώς όπως φαίνεται στις ημερομηνίες των σχετικών εγγράφων, έχει παραλάβει τις εργασίες που εκτέλεσε ο εργολάβος  όπως μαρτυρά η μείωση των εγγυήσεων καλής εκτέλεσης και πληρώθηκε πλήρως για τις εργασίες αυτές.

 

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής οδήγησε τους εποπτικούς φορείς του έργου να επιβάλλουν το πρόστιμο μεταγενέστερα της πληρωμής των εργασιών χωρίς να δημοσιοποιούν το ποσό του προστίμου, για να συγκρίνεται με το ύψος του ποσού που πληρώνεται για τις εργασίες, και χωρίς να υποχρεώνουν για την αποκατάσταση των αστοχιών.

 

Ο χειρισμοί αυτοί αποδεικνύουν ότι οι μέρες Νίκα ως Δημάρχου Καλαμάτας με τις αστοχίες των έργων καίριας σημασίας , όπως του Μέγαρου Χορού, της Ανάπλασης της Αριστομένους , της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα και του  Οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας, αρχίζουν να αφήνουν το αποτύπωμά τους στη διαχείριση των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα, αυτών στην  Αρκαδία