Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ – Η ΒΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Αυτές τις μέρες που όλη η καθημερινότητα έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύονται τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με το σύνθημα "Μένουμε Ασφαλείς" κινείται και η κα Ελένη Πέτρακα...


Προ ολίγων μηνών ως Νοσηλεύτρια στην 1η γραμμή με τους συναδέλφους της στα νοσοκομεία όλης της χώρας και σήμερα επιστρέφοντας πιο δυναμικά στο ρόλο της Γενικής Συντονίστριας του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Πειραιά & Νήσων της Νέας Δημοκρατίας.

Με ένα άκρως κοινωνικό θέμα θα ανοίξει η αυλαία των διαδικτυακών εκδηλώσεων του Μητρώου την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 17:00.

Το θέμα αφορά τη βία απέναντι στις γυναίκες, ενώ εξετάζεται με ένα ερώτημα εάν "Η βία προτιμά τις... γυναίκες;'

Αυτό θα  κληθούν να απαντήσουν και να θίξουν καθένας από τον επιστημονικό και επαγγελματικό του ρόλο οι ομιλητές, η κα   Μαρία Συρεγγέλα - Γεν. Γραμματέας Οικογενειακής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων,  , ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Δρ.  Γρηγόρης Λέων  και η  Δρ. Αντωνία Ποθουλάκη – ερευνητική συνεργάτιδα ΚΕ.ΜΕ.Α, ειδικός επιστήμονας Anti trafficking (μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών)

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας είπε:

" Θα εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι με τα στελέχη μας. Ήδη με αρκετά μέλη του Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης  είμαστε στο σχεδιασμό εκδηλώσεων που λόγω του χαρακτήρα τους - μέσω διαδικτύου δηλαδή-  θα μπορούν να συμμετέχουν πολλοί συμπολίτες μας εφόσον το θέμα τους ενδιαφέρει.  Οι άνθρωποι που πέρασαν από τις διαδικασίες του Μητρώου,  οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες, έχουν και τα εφόδια από εμάς αλλά και την ικανότητα μέσα από το έργο τους και τις προτάσεις τους να συστηθούν στις τοπικές κοινωνίες."

ΔΗΜ: Για να παρακολουθήσει κάποιος την εκδήλωση πρέπει να είναι εγγεγραμένο μέλος στη Νέα Δημοκρατία;

Ε.Π.: "Ασφαλώς και όχι. Ένα κοινωνικό θέμα, ένα επιστημονικό θέμα, ή ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο λίγους αλλά όλους σε μια πόλη, σε μια γειτονιά, σε ολόκληρη τη χώρα.  

Η Νέα Δημοκρατία τηρεί την δέσμευσή της η Πολιτικής να αφορά τους πολλούς. Είναι ευκαιρία οι Πολίτες να συμμετέχουν σε διαδικασίες πριν την προεκλογική περίοδο. Η καθημερινότητα και οι λύσεις στα προβλήματα είναι το στοίχημα"