Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΒΟΥΝΙ…

Aπόπειρα επανέναρξης των εργασιών στο Μεγαβούνι, από εργάτες που απασχολεί η ανάδοχος εταιρεία, και άμεση αντίδραση των κατοίκων που έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων...



Πρόκειται για περιστατικό το οποίο έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς, απ' ότι φαίνεται, ο Δήμος Τρίπολης και η ανάδοχος εταιρεία "παίζουν κρυφτούλι" με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους. Οι τελευταίοι αυτοί έχουν δηλώσει, κατ' επανάληψη, πως δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστούν οι εργασίες για ένα έργο που θεωρούν "παράνομο".



Κι ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, εργάτες προσπαθούν να προβούν σε εργασίες, χωρίς να διαθέτουν τις αντίστοιχες αδειοδοτήσεις, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας-μετά από σχετική καταγγελία- και την εκ νέου διακοπή των εργασιών.



Το συγκεκριμένο "έργο" το έχουμε ξαναδεί, όπως προαναφέραμε, και, δυστυχώς, μάλλον θα το ξαναδούμε στο μέλλον. Φαίνεται πως και οι δυο πλευρές έχουν εμπλακεί σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι "κρυφτού", το οποίο, όμως, επηρεάζει και τους δημότες της Τρίπολης.



Κι αυτό διότι ο εργολάβος που ανέλαβε την υλοποίηση της πρώτης φάσης για την μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, ήδη έχει αρχίσει να λαμβάνει και την αμοιβή του, χωρίς να μπορεί κανείς να ισχυριστεί σοβαρά πως υπάρχει πρόοδος στο έργο..



Αρκετοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, θεωρούν πως δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί το έργο και πως, απλώς, η δημοτική αρχή θέλει να κερδίσει χρόνο αλλά και να συνεχίσει να αποθέτει τα απορρίμματα στον Άγιο Βλάση-πράγμα για το οποίο απαιτείται η παράλληλη "πρόοδος" του έργου του Μεγαβουνίου, έστω στα "χαρτιά"-.



Τέλος, παράγοντας της δημόσιας διοίκησης, με μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια θέματα, εκτιμά ότι ουδέποτε είχε σκοπό η δημοτική αρχή να υλοποιήσει το έργο στο Μεγαβούνι αλλά, αντίθετα, αναμένει την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση, προκειμένου, εν ευθέτω χρόνω, να "απεκδυθεί" των ευθυνών της για την κατάσταση με τα απορρίμματα-καθώς, είναι γνωστό πως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, απαγορεύει τις τοπικές διαχειρίσεις, εφόσον ξεκινήσει η υλοποίηση της κεντρικής.



Οι απόψεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με την πάγια, επαναλαμβανόμενη θέση της δημοτικής αρχής πως το έργο στο Μεγαβούνι όχι μόνο θα ολοκληρωθεί αλλά θα αποτελέσει και "πρότυπο", όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, για ολόκληρη την Ελλάδα.



Ακολουθήστε το newsarcadia στο facebook

arcadia938.gr