Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ…

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του έχει γίνει πλέον πυρηνική δύναμη, αφού δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με βεληνεκές που επιτρέπει στην Πιονγιάνγκ να "πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου"...
Η αγαπημένη παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας, η Ρι Τσουν-Χι, εμφανίστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας για να ανακοινώσει αυτή την επιτυχία: "Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε με περηφάνια ότι επιτέλους καταφέραμε να πετύχουμε τον ιστορικό μας σκοπό, να γίνουμε πυρηνική δύναμη", δήλωσε.
"Η μεγάλη επιτυχία της δοκιμής του ICBM Hwasong-15 είναι μια ανεκτίμητη νίκη του μεγάλου, ηρωικού λαού" της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε.
Ο επίσημος Τύπος της Βόρειας Κορέας έκανε λόγο για το πιο εξελιγμένο όπλο που έχει αναπτύξει ποτέ η χώρα: "Το σύστημα τύπου ICBM Hwasong-15 είναι ένας διηπειρωτικός πύραυλος εξοπλισμένος με μια βαριά κεφαλή, ικανή να πλήξει το σύνολο της αμερικανική ηπείρου", μετέδωσε το πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας.

Ένας Δυτικός ειδικός επεσήμανε ότι, κρίνοντας από την πορεία που ακολούθησε ο πύραυλος, φαίνεται ότι έχει όντως βεληνεκές 13.000 χιλιόμετρα, δηλαδή μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής η Πιονγιάνγκ και ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει οποιαδήποτε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ.