Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΦΩΤΟ…

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ Ο ΑΝ.ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΘ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…
Έχουμε γράψει πολλές φορές πως η περίπτωση του αναπληρωτή διοικητή στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας Τάσου Μύτογλου, πως είναι ιδιαίτερη αφού έχει ξεπεράσει κάθε αστειότητα σε θέματα διοίκησης του νοσοκομείου. Φυσικά ουδέ μια ευθύνη φέρνει ο συγκεκριμένος μιας που την ευθύνη στο 100% την φέρουν αυτοί που τον τοποθέτησαν στην συγκεκριμένη θέση και γνώριζαν για την περίπτωση του...


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γνωστός εφοπλιστής του Πειραιά έταξε με τα λόγια δωρεά ΜΕΘ και ο αν. διοικητής αμέσως χωρίς τις προβλεπόμενες εγγυήσεις και χωρίς μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του ιδρύματος, χωρίς αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ανέθεσε σε κατασκευαστική εταιρία την διαμόρφωση των νέων ΜΕΘ που στα λόγια του είχε τάξει ο εφοπλιστής.


Αμέσως τα συνεργεία έπιασαν δουλειά και γκρέμισαν μέρος της ορθοπεδικής πτέρυγας του νοσοκομείου αλλά και της πτέρυγας ΩΡΛ για να κατασκευαστούν οι ΜΕΘ που φυσικά ήταν λόγια του αέρα με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να έχει μετατραπεί σε γιαπί και οι εργασίες να μην προσχωρούν λόγου ότι ο εφοπλιστής ποτέ δεν κατέθεσε ως δωρεά το ανάλογο χρηματικό ποσόν που απαιτείτε.


Το ζήτημα που προκύπτει είναι μεγάλο και αγγίζει μάλιστα και τα όρια του σκανδάλου αφού ο αναπληρωτής διοικητής «έτρεξε» να αναθέσει σε τεχνική εταιρία ένα έργο για το οποίο δεν υπήρχαν όχι μόνο τα λεφτά αλλά ούτε και οι σχετικές αποφάσεις του ΔΣ καθώς και οι μελέτες από την τεχνική υπηρεσία.


Η οικονομική ζημία που υπέστη το νοσοκομείο από την κατεδάφιση μέρους των κλινικών ΩΡΛ και ορθοπεδικής είναι μεγάλη και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι γιατροί των προαναφερόμενων μονάδων δεν έχουν πλέον χώρους για τους ασθενείς.








Αλήθεια θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το υπουργείο υγείας στον αναπληρωτή διοικητή;


Θα επανέλθουμε…