Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΛΑΓΩΝΙΚΑ» ΤΟΥ Α.Τ ΤΡΙΠΟΛΗΣ…

Απο το:ppress.gr
Μια οδυνηρή εμπειρία βίωσαν πέντε μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγία Τριάδα” Καλαμάτας, καθώς χθες το βράδυ τα συνέλαβε η Αστυνομία κοντά στην Τρίπολη, πέρασαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο, χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος, ευτυχώς, τους άφησε ελεύθερους...


Οι πέντε συλληφθέντες με άλλα δέκα μέλη του Συλλόγου επρόκειτο να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Χθες το βράδυ, όπως και προχθές, συμμετείχαν στην πρόβα με τις φορεσιές και τα άρματα κειμήλια που διαθέτει ο Σύλλογος από δωρεές μελών και φίλων του. Κατά την επιστροφή τους στην Καλαμάτα, περίπου στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, τους σταμάτησε για έλεγχο η Αστυνομία στον κόμβο της Τεγέας και αστυνομικοί τους συνέλαβαν γιατί στο αυτοκίνητο υπήρχαν τα άρματα – κειμήλια. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν με την κατηγορία της οπλοκατοχής! Στο σύλλογο επικρατεί μεγάλη πικρία για τη στάση του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, ο οποίος αδιαφόρησε για αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που έζησαν τα μέλη του Συλλόγου από την Καλαμάτα, τα οποία προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της πόλης του αφιλοκερδώς…



Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, μας περιέγραψε μια απαράδεκτη στάση από την πλευρά του δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση για την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου. Ο κ. Μαστραγγελόπουλος, που πέρασε όλη τη νύχτα έξω από τα κρατητήρια της Αστυνομίας στην Τρίπολη, μας είπε ότι μόνο ο αντιδήμαρχος κ. Βρέντας τους επισκέφθηκε στην Αστυνομία και αυτό όμως για λίγα λεπτά. Αντίθετα ο πρόεδρος του Συλλόγου “Αγία Τριάδα” τόνισε ότι συνεχής και σημαντική ήταν η συμπαράσταση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, σημειώνοντας ότι ανέθεσαν και σε δικηγόρο να υποστηρίξει τους κρατούμενους.



Το μεσημέρι, που οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα, υποστηρίχθηκαν από τον δικηγόρο της Περιφέρειας, Ηλία Κοκκίνη και από τους δικηγόρους της Καλαμάτας, Φιλάνθη Νηφάκου, που είναι και μέλος του Συλλόγου και Κωνσταντίνα Μαούνη. Ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος ευχαρίστησε πάρα πολύ θερμά τους δικηγόρους, οι οποίοι τόνισε ότι παρείχαν τη νομική υποστήριξή τους αφιλοκερδώς.



Μετά από τη στάση του δημάρχου Τρίπολης ο Σύλλογος αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, αύριο Σάββατο και την Κυριακή. Ωστόσο ο κ. Μαστραγγελόπουλος τόνισε ότι ο Σύλλογος εύχεται στους υπόλοιπους Συλλόγους που θα συμμετέχουν καλή επιτυχία. Επισήμανε μάλιστα ότι το μεσημέρι που οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα μέλη των Συλλόγων της Τρίπολης παραβρέθηκαν στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν ηθικά τα μέλη του Συλλόγου από την Καλαμάτα.



Σε ό,τι αφορά την κατοχή των αρμάτων-κειμηλίλων, ο κ. Μαστραγγελόπουλος αναγνώρισε ότι η μεταφορά τους δεν έγινε με τον τρόπο που ορίζει η νομοθεσία, πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Σύλλογος δεν γνώριζε πως έπρεπε να έχει ζητηθεί άδεια από την αρμόδια αρχή.