Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ…


Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στη Γένοβα. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 9-7 της Προ Ρέκο και κατέκτησαν το Champions League στο πόλο ανδρών για δεύτερη φορά στην ιστορία τους! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» που έδωσαν... μαθήματα πόλο ήταν ο Φουντούλης με τέσσερα τέρματα, με τους Γενηδουνιά, Δερβίση, Μπούσλιε, Γούνα και Ομπράντοβιτς να πετυχαίνουν από ένα...


Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» που έδωσαν... μαθήματα πόλο ήταν ο Φουντούλης με τέσσερα τέρματαΤο ευρωπαϊκό τρόπαιο του 2002 απέκτησε... παρέα στην τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού. Όπως πριν από 16 χρόνια στη Βουδαπέστη, έτσι και στην «Πισίνα Σιόρμπα» της Γένοβας, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας στον τελικό της γηπεδούχου ομάδας, και μάλιστα με το ίδιο ακριβώς σκορ, 9-7! Τότε ήταν η Χόνβεντ σε final-4, τώρα η Προ Ρέκο σε final-8, κοινή κατάληξη όμως είναι η κούπα να ταξιδεύει στον Πειραιά.

O Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στον παίκτη παραπάνω με τον Ομπράντοβιτς, ενώ οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Μάντιτς.Το 2-1 ήρθε πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Μπούσλιε να σκοράρει από κοντά επίσης στον παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η «οικοδέσποινα» Προ Ρέκο ισοφάρισε εκ νέου με τον Ρίος να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα για τρίτη φορά με γκολ που σημείωσε ο Αλέξανδρος Γούνας, με τον Ίβοβιτς να σημειώνει το 3-3. Το μοτίβο συνεχίστηκε και ο Φουντούλης σκόραρε το 4-3, με τον Ντι Φούλβιο να ισοφαρίζει εκ νέου. Στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Πάβιτς απέκρουσε πέναλτι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες.

Ο Γιάννης Φουντούλης με το δεύτερό του τέρμα «έγραψε» το 5-4, ενώ ο Δερβίσης ανέβασε το δείκτη στο 6-4. Οι Ιταλοί μείωσαν με τον Ντι Φούλβιο και ο Αλεσιάνι σκόραρε για το 6-6. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να δείχνουν πως θέλουν πολύ το τρόπαιο και ο Γενηδουνιάς με το πρώτο του γκολ «έγραψε» το 7-6.

Στον επίλογο ο Φουντούλης «χτύπησε» εκ νέου και αύξησε το δείκτη του σκορ με δύο γκολ στο 9-6. Η Προ Ρέκο μείωσε σε 9-7 με τον Ετσενίκε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Παρά τη μείωση του σκορ από τον Ετσενίκε, οι «ερυθρόλευκοι»... έπαιξαν με το χρονόμετρο, έβγαλαν τις άμυνες που έπρεπε και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους περίπου 200 φίλους τους που έκαναν το ταξίδι στη Γένοβα.



Ο Ολυμπιακός είχε 7/12 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Η Προ Ρέκο είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γενηδουνιάς, 3΄55 πριν τη λήξη του αγώνα, και ο Ντι Φούλβιο στα 43''.

MVP του Final 8 ο Πάβιτς



Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά κατέκτησε ο Γιόζεφ Πάβιτς. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε εξαιρετική απόδοση και στις τρεις αναμετρήσεις (Σπαντάου, Μπαρτσελονέτα, Προ Ρέκο) και στον τελικό κράτησε τον Ολυμπιακό… όρθιο αναδείχθηκε ως MVP!


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 7-6, 9-7.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.


Προ Ρέκο (Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντέγας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

Αμέσως μετά τον τελικό συγχαρητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΠΑΕ, όσο και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα πόλο Ανδρών του Συλλόγου μας, για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής, στον τελικό του LEN Champions League, στη Γένοβα! Κάνατε ολόκληρη την οικογένεια του Θρύλου να αισθάνεται για ακόμη μία φορά υπερήφανη! Αμέτρητες και οι ευρωπαϊκές μας κούπες…».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Πολλά συγχαρητήρια στους πολίστες, το προπονητικό τιμ και την διοίκηση της ομαδάρας μας. Μας κάνατε περήφανους.

Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να χαρίσει τέτοιες ιστορικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό».

Τα αποτελέσματα του final-8 του Champions League:

Πέμπτη 7/6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Σπαντάου (Γερμανία) 6-5
Έγκερ (Ουγγαρία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 4-9
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Τσόλνοκι (Ουγγαρία) 9-8
Προ Ρέκο (Ιταλία)-Μπρέσια (Ιταλία) 12-10 πεν. (κ.α. 8-8)

Παρασκευή 8/6

Θέσεις 5-8
Σπαντάου (Γερμανία)-Έγκερ (Ουγγαρία) 6-10
Μπρέσια (Ιταλία)-Τσόλνοκι (Ουγγαρία) 7-8

Ημιτελικοί
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 6-4
Προ Ρέκο (Ιταλία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 9-8

Σάββατο 9/6

Θέσεις 7-8
Σπαντάου (Γερμανία)-Μπρέσια (Ιταλία) 10-14

Θέσεις 5-6
Έγκερ (Ουγγαρία)-Τσόλνοκι (Ουγγαρία) 6-10

Θέσεις 3-4
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 14-8

Τελικός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Προ Ρέκο (Ιταλία) 9-7

Τελική κατάταξη
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2. Προ Ρέκο
3. Μπαρτσελονέτα
4. Γιουγκ Ντουμπρόβνικ
5. Τσόλνοκι
6. Έγκερ
7. Μπρέσια
8. Σπαντάου