Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ Ο ΑΚΗΣ…

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑXΤΗΡΑ... 
«Εισιτήριο» για τις φυλακές έλαβε ξανά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά και τη χθεσινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες» από τη προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων...
Χθες βράδυ, οι οκτώ από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, οδηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μεταγωγών, όπου και πέρασαν τη νύχτα. Σήμερα, ωστόσο, αναμένεται να κριθούν τα αιτήματα αναστολών των καταδικασθέντων και να αποφασίστει αν και ποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν και πάλι στις φυλακές.
Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ενόχους, όπως και πρωτοδίκως τους 16 κατηγορουμένους, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η 20ετης κάθειρξη για τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μειώθηκε κατά μόλις ένα έτος.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό που κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και στην λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία επίσης έκριναν πως δεν μπορεί να τύχει ελαφρυντικών περιστάσεων μειώνοντας και σε αυτήν μόνο κατά ένα έτος την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε πρωτοδίκως.
Για όλους τους άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και για τον Γιάννη Σμπώκο, οι δικαστές αναγνώρισαν κατά περίπτωση ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως πρότερος έντιμος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη με αποτέλεσμα την επιβολή σημαντικά μικρότερων ποινών σε σχέση με αυτές που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.
Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι οι εξής :
Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη
Αστέριος Οικονομίδης: 8 ετη κάθειρξη
Φρόσω Λαμπροπούλου: 12χρόνια κάθειρξη
Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκιση
Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 κάθειρξη
Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη
Βίκυ Σταμάτη: 8 χρόνια κάθειρξη
Ιωάννης Σμπώκος: 8χρόνια κάθειρξη
Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα: 5 κάθειρξη
Νίκος Γεωργουλάκης: 6 κάθειρξη
Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη
Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
Νίκος Καρατζάς: 4 χρόνια φυλάκιση
Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη

Στην Βίκυ Σταμάτη αναγνωρίστηκε με πλειοψηφία 4 προς 1 το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.