Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟ ΕUROGROUP…

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup χωρίςνα βγει "λευκός καπνός" για το θέμα του χρέους παρά τις εντατικές διαβουλεύσεις που υπήρξαν...
Στην τετραμερή συνάντηση οι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μπρούνο Ντε Λεμέρ και Πολ Τόμσεν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα επαρκές προσχέδιο και η συμφωνία παραπέμπεται για τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν πολλές διαφορετικές εκδοχές για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα από το 2023 έως το 2060 και διαφορετικές εκδοχές για τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ντάισελμπλουμ: Μπορούμε να έχουμε συμφωνία για το χρέος σε τρεις εβδομάδες
Την προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξει σε τρεις εβδομάδες μία συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, που θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Tύπου μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup.
«Θα μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, προσθέτοντας ότι σήμερα ήμασταν πολύ κοντά σε μία συμφωνία και ότι έγινε μία σε βάθος συζήτηση και πολλή δουλειά. Σημείωσε, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι εντυπωσιασμένο από την πρόοδο που υπήρξε στην Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και περιμένει την έκβαση των συζητήσεων που θα έχουμε σε τρεις εβδομάδες, εννοώντας προφανώς το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις για το Eurogroup θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος.

Αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της» και ότι μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης.