Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Από αύριο οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα…

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ύψος του, οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο φορέας, η διαδικασία και ο χρόνος και τρόπος καταβολής του...

Εκτός απροόπτου ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet για να υποδεχθεί τις αιτήσεις. Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση ως το τέλος Απριλίου η καταβολή του μερίσματος θα γίνει ως τις 15 Μαΐου, για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου η καταβολή θα γίνει ως τις 10 Ιουνίου, ενώ για όσους υποβάλουν αίτηση έως 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία το μέρισμα θα καταβληθεί ως της 10 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την απόφαση, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ για τη στήριξη των πολιτών και οικογενειών με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:
- Το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, ατομικό ή οικογενειακό, εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα όρια που τίθενται στην κατωτέρω κλίμακα.